Lajme

Dëgjesë publike për hidrocentralet e vegjël
Mars 21, 2017

Dëgjesë publike për hidrocentralet e vegjël

Problematikat mjedisore dhe sociale që shkakton ndërtimi i HECeve të vegjël mbeten shqetësim për shumë komunitete në zonat ku do të kryhen këto investime si dhe për organizatat mjedisore shqiptare. Me nismën e Kryetarit të Prezencës së OSBE, ambasadorit Bernd Borchard, sot më 21 mars u mbajt...

Lexo më shumë
Mjedisi Sot 152 - Kujdesu për konsumin tënd!
Shkurt 28, 2017

Mjedisi Sot 152 - Kujdesu për konsumin tënd!

“Mos e ler kafshatën e fundit, se është gjynah!”. Me siguri kjo të kujton shprehjen e gjysheve dhe fuqinë që i jepte herë varfëria e here nikoqirllëku, besëtynisë së kafshatës së fundit që asnjëherë nuk duhej lënë pa përfunduar. Sot më shumë sesa...

Lexo më shumë
Raporti i Gjelbër 2016
Shkurt 15, 2017

Raporti i Gjelbër 2016

Green Recycling Sh.p.k, kompania me të cilën bashkëpunojmë për mbetjet e zyrës, na bëri me dije Green Report 2016, prej nga duam të ndajmë me ju se përgjatë vitit 2016 duke ricikluar 324 kg. mbetje letre, Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri ka shmangur shkarkime të CO2 për rreth 0,4 ton. Për...

Lexo më shumë
Ministri shqiptar i Mjedisit përshëndet transparencën e PRTR
Janar 24, 2017

Ministri shqiptar i Mjedisit përshëndet transparencën e PRTR

Më 24 janar 2017, si rezultat i një bashkëpunimi të ngushtë me Qendrën Rajonale të Mjedisit me mbështetjen e Ministrisë Federale Gjermane për Mjedisin, Mbrojtjen e Natyrës, Ndërtimin dhe Sigurinë Bërthamore nëpërmjet. Programi i Mbështetjes Këshilluese (AAP, Agjencia Kombëtare e...

Lexo më shumë
“24 ORË REALITET” një “festë” për mjedisin
Dhjetor 07, 2016

“24 ORË REALITET” një “festë” për mjedisin

“24 ORË REALITET” një “festë” me fokus ndryshimet klimatike përmes transmetimeve direkte nga e gjithë bota, bashkoi në një rrugëtim me destinacion të përbashkët, eksperiencat e qytetarëve, shkencëtarëve, sipërmarrësve dhe drejtuesve lokalë të cilët...

Lexo më shumë
Shpallet Drejtori i ri Ekzekutiv i REC
Dhjetor 01, 2016

Shpallet Drejtori i ri Ekzekutiv i REC

Szentendre, Hungari — Qendra Rajonale e Mjedisit për Evropën Qendrore dhe Lindore (REC), një organizatë ndërkombëtare e e cila ka si mision të përshpejtojë gjetjen e zgjidhjeve të qëndrueshme në bashkëpunim me qeveritë dhe palët e interesuara jo qeveritare, shpalli sot Mihail Dimovski (ish...

Lexo më shumë