Lajme

Kur udhërrëfyes është SoTours
Shtator 26, 2016

Kur udhërrëfyes është SoTours

Eksplorimi i kënaqshëm i peizazhit natyror, lind nevojën për informacion të plotë për vendin që vizitohet dhe siguri maksimale përgjatë rrugëtimit. Të shtunën e fundit e shtatorit, Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri, sëbashku me përfaqësues të Ambasadës Sllovake në...

Lexo më shumë
Transport inteligjent - Ekonomi e fortë
Shtator 23, 2016

Transport inteligjent - Ekonomi e fortë

Çdo gjë në jetë ndodh jashtë makinës suaj. Të lëvizësh sa më shpesh pa makinë është jo vetëm në të mirën e individit por edhe të brezave që do vijnë. Edhe nëse nuk mendojmë për brezat e ardhshëm, është e sigurtë që ata nuk do të na...

Lexo më shumë
Berat: Hapësirë e re për të denoncuar krimet mjedisore
Gusht 22, 2016

Berat: Hapësirë e re për të denoncuar krimet mjedisore

Krimi mjedisor, si forma më ekstreme e dëmtimit të mjedisit në mënyrë të qëllimshme dhe të paligjshme është një temë e mprehtë dhe shumë e diskutuar. Në mbështetje të luftës kundër krimit mjedisor vjen në qytetin e Beratit kanal i ri komunikimi online ku qytetarët...

Lexo më shumë
Nisma për Sigurinë Mjedisore (ENVSEC)
Qershor 30, 2016

Nisma për Sigurinë Mjedisore (ENVSEC)

Axhenda për Zhvillim të Qendrueshëm 2030, strategjitë dhe prioritetet rajonale, arritjet e deritanishme, mësimet e nxjerra dhe sfidat në Evropën Juglindore ishin disa prej çështjeve kryesore të lakuara në takimin rajonal “Nisma për Sigurinë Mjedisore” (ENVSEC), bashkë-organizuar për...

Lexo më shumë
Pogradec: Mbill një Pemë për Qytetin Tënd!
Prill 22, 2016

Pogradec: Mbill një Pemë për Qytetin Tënd!

BASHKOHUNI ME NE! Mbill një Pemë për Qytetin Tënd! Kjo ishte motoja e Ditës së Tokës për shoqatën “Unë, Gruaja”. Në këtë ditë, shoqata “Unë, Gruaja” me mbeshtetjen e Qendrës Rajonale të Mjedisit (REC) Shqipëri në kuadër të programit ACHIEVE,...

Lexo më shumë